Skip to Content
Stad Oostende lanceert ‘Projectoproep voor Maatwerkbedrijven’

Stad Oostende lanceert ‘Projectoproep voor Maatwerkbedrijven’

De Stad Oostende wil maatwerkbedrijven en -afdelingen (de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen) en hun medewerkers blijvend ondersteunen. Daarom wordt een projectoproep voor maatwerkbedrijven gelanceerd. Oostende wil zo specifieke projecten binnen de sociale economie helpen opzetten die anders moeilijk realiseerbaar zijn. Maatwerkbedrijven kunnen een dossier indienen tot eind november 2019.

Stad Oostende zal projecten ondersteunen die qua opzet en inhoud de werking van de organisatie versterken of overstijgen. Maatwerkbedrijven stellen mensen te werk die moeilijk in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terechtkunnen. Via de projectoproep wil Oostende deze medewerkers versterken en de tewerkstelling van werkzoekenden uit kansengroepen verhogen.

De oproep richt zich uitsluitend naar maatwerkbedrijven of –afdelingen, maar is wel zo geschreven dat samenwerking met private ondernemingen gestimuleerd wordt. 

 “De bedrijven in de sector sociale economie hebben een belangrijke maatschappelijke functie. Met deze oproep geven we opnieuw een signaal dat we hun werk naar waarde schatten. De tewerkstellingsplaatsen binnen de maatwerkbedrijven zijn beperkt, terwijl er toch heel wat mensen in aanmerking komen om aan de slag te gaan binnen deze sector. Door een projectoproep te lanceren, gericht op het tot stand brengen van voordelen voor deze medewerkers, proberen wij als stad ons steentje bij te dragen”, stelt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn.

Voor meer informatie over de projectoproep kan je terecht bij Oostende@work van het Economisch Huis: https://www.economischhuis.be/nl/oostende-work

 

Over Charlotte Verkeyn

Schepen van Ondernemen van de Stad Oostende 

(Economie / Werk / Sociale Economie / Economisch Huis / Haven / Luchthaven / Visserij / Horeca / Markten en Foren)

Charlotte Verkeyn
Vindictivelaan 1
8400 Oostende